Familjer på äventyr – säsong 3

🇸🇪 Det är nu officiellt at vi är med i nya säsongen av SVT’s familjer på äventyr! Det kommer bli otroligt spännande at följa de sex programmen. Läs mer här från SVT’s pressrum om vad som väntar….

svt-familjerpaaventyr-2017-e00-b8f2_720x405

Vi möter fyra nya familjer och följer med på deras äventyr: Seglarna som ska korsa Atlanten i en pytteliten båt, utvandrarna som flyttar till Spanien för att börja ett nytt liv, äventyrarna i Sydafrika som lever som om varje dag vore den sista och sökarna som letar efter lugnet på Grönland. Men vad gör man när barnen absolut inte vill följa med? Alla familjer är med i alla sex program.

Sydafrika – Äventyrarna
Familjen Fredholm-Ferreira bor strax utanför Kapstaden. Jytte är svensk vildmarksfotograf och Craig är vithajsforskare från Sydafrika. Tillsammans har de  sönerna Storm 21,  Cruise 19 och Wilder 16. De studerar och ägnar sig åt surfning, skateboard, klättring m m. Vi följer med i deras vardag och när de reser ”hem” till Sverige över sommaren.

Grönland – Sökarna
Familjen Fredhøj bor i Trelleborg.  Thomas har fått jobb som anstaltschef i Tasiilaq och hela familjen följer med till Grönland – Natasa och barnen Filippa 11, Elliott 9 och Viggo 4. Vi får lära känna familjen under deras första tid i en helt annorlunda värld, utan wi-fi och konsumtionshets.svt-familjerpaaventyr-2017-e00-3236_720x405

Seglarna – Entusiasterna
Familjen Veber bor i Skanör, strax utanför Malmö. Margareta och Thomas är hängivna seglare och möttes för 16 år sen i Karibien. Nu seglar de från Sverige via Medelhavet och Afrikas västkust för att visa barnen Matilda 12 och Troels 9, var de en gång träffade varandra och blev kära. Vi följer med familjen på deras seglaräventyr i en 30-fots Allegro tvärs över Atlanten.

Spanien – Utvandrarna
Familjen Andersson-Hultman-Nilsson består av Paul och Evy som säljer allt de äger för att flytta för gott till Spanien. Med sig har de barnen Max 17, tvillingarna Nora och Leo 12 samt familjens två hundar. Dottern Moa 19, blir kvar hemma med mormor Dodo, i alla fall under Moas sista år på gymnasiet. Vi får följa med familjen under uppbrottet från Sverige och den första tiden i Spanien när de ska bygga upp ett helt nytt liv.

Del 1 visas 10:e januari kl. 20.00 på SVT1


 

🇩🇰 Det er nu officielt, at vi er med i den nye sæson af SVT’s Familjer på äventyr! Det bliver utroligt spændende at følge de 6 programmer. Læs mere her fra SVT’s presserum

Vi møder fire nye familier og følger med på deres eventyr: Sejlerne der skal krydse Atlanten i en lillebitte båd, udvandrerne der flytter til Spanien for at starte et nyt liv, eventyrerne i Sydafrika der lever som hver dag var den sidste og søgerne der leder efter roen i Grønland. Men hvad gør man nå børnene absolut ikke vil følge med? Alle familier er med i alle 6 programmer.

Sydafrika – Eventyrerne
Familien Fredholm Ferriera bor lige udenfor Cape Town. Jytte er vildmarksfotograf og Craig er hvidhajsforsker fra Sydafrika. Sammen har de sønnerne Storm 21, Cruise 19 og Wilder. De studerer og engagere sig i surfing, skateboarding, klatring, osv .. Vi følger deres hverdag, og når man rejser ”hjem” til Sverige i løbet af sommeren.

Grønland – Søgerne
Familien Fredhøj bor i Trelleborg. Thomas er ansat som anstaltsleder i Tasiilaq og hele familien tager med til Grønland – Natasa og børnene Filippa 11, Elliott 9 og Viggo 4. Vi følger familien under deres første tid i en helt anden verden, uden trådløs internetadgang og forbrugerhysteri.

Sejlerne – Entusiasterne
Familien Veber bor i Skanör, lige uden for Malmø. Margaret og Thomas er dedikeret søfolk. De mødtes for 16 år siden i Caribien. Nu sejler de fra Sverige via Middelhavet og Afrikas vestkyst for at vise børnene Matilda 12 og Troels 9, hvor de engang mødte hinanden og fandt kærligheden. Vi følger familien på deres eventyr i en 30-fods Allegro over Atlanten.

Spanien – Udvandrerne
Familien Andersson-Hultman-Nilsson består af Paul og Evy, der sælger alt, hvad de ejer for at flytte permanent til Spanien. Med dem har de børnene Max 17, tvillingerne Nora og Leo 12, og familiens to hunde. Datteren Moa 19, bliver hjemme med mormor Dodo, i det mindste under Moas sidste år i gymnasiet. Vi følger med familien under afrejsen fra Sverige og den første tid i Spanien under opbygningen af deres nye liv.

Afsnit 1 sendes d. 10. januar 2017 kl. 20:00 på SVT1

13 reaktioner på ”Familjer på äventyr – säsong 3

  1. Åsa Jannesdotter

    Önskar er en riktigt GOD Jul och Gott NYTT År och hoppas att ni skymtar Tomten, för han bor väl där i närheten ,-)
    Ska bli riktigt roligt att få följa er även på TV!
    Sköt om er!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s