Familjer på äventyr

familjer_pa_aventyr_logo

Familjer på äventyr är en programserie på SVT var man följer fyra familjer som lämnat vardagen i Sverige för att följa sina drömmar. De har lämnat jobb och skolor, sålt huset och packat ihop allt för att åka iväg på sitt livs äventyr.

img_0371

I säsong 3 får man följa vår familjs flytt till Tasiilaq i Öst Grönland, i programmet kallas vi för ”sökarna”. Namnet passar väldigt bra eftersom vi söker ett annat lugn och ett helt annat sätt att leva på än vad vi gjort i Sverige.

Det har varit otroligt roligt och spännande att få vara med i programmet. Vi har lärt känna och fått samarbeta med några fantastiska människor som bjudit på sig själva och gett oss en inblick i världen bakom kameran och produktionen av ett tv program.

img_0368

Ibland var det tufft att ha ett film team med sig 15 timmar i dygnet, speciellt för barnen som samtidigt skulle anpassa sig till deras nya ”hem”. Men filmteamets professionalism gjorde att vi kände oss trygga och vi hade väldigt kul tillsammans.

Film teamet följde oss i ca 3 veckor sammanlagt; vår sista dagar i Sverige och vår första tid här på Grönland. 

Mycket har vi filmat själva och produktions teamet har klippt ihop det de tyckt skulle visas i TV. Man tänker nog inte alltid på att det är många timmars filmande som endast resulterar i ett par minuter i själva programmet.

Måste vara svårt att vara redigerare, men de har gjort ett toppenjobb, tycker vi!

img_0400

Alla avsnitt i säsong 3 kan du se på svtplay.se  

images